Hot Posts
New Posts

Friday

Gjë - e - Gjëza që po Tërbon Internetin

Gjë - e - Gjëza që po Tërbon Internetin

Ky kuiz logjik vjen tek ju në formën e një gjëegjëze.

Kuizi kërkon përgjigje për një pyetje fare të thjeshtë në pamje të parë. Kush është ajo gjë që nuk ka sy, veshë, gjuhë apo hundë dhe prap se prap sheh, shijon, dëgjon dhe nuhat.
 
Ndoshta ky është një kuiz i thjeshtë për shumë nga ju edhe pse kuizi kërkon mprehtësi gjykimi.

Për të parë zgjidhjen vazhdoni më poshtë.Natyrisht përgjigjia e saktë është

"TRURI".

Tuesday

Kuiz Logjik i Sirtarit në Errësirë. A Shikoni dot me Mendje?


Ky kuiz logjik vjen tek ju në formën e një problemi logjik.

Kuizi kërkon përgjigje për një pyetje fare të thjeshtë në pamje të parë. Sa corape duhet të nxirrni nga dollapi me sy mbyllur për të qenë të sigurt se keni në dorë një palë corape të të njejtës ngjyrë nëse dini se në dollap keni 24 corape blu dhe 24 të kuqe.
 
Ndoshta ky është një kuiz i thjeshtë për shumë nga ju edhe pse kuizi kërkon mprehtësi gjykimi.

Për të parë zgjidhjen vazhdoni më poshtë:Natyrisht përgjigjia e saktë është

"3 CORAPE". 

 Përgjigjia vjen pas një arsyetimi të thjeshtë.

 - Tërheqim corapin e parë që është ose blu ose i kuq. Le tëthemi se është BLU

 - Corapi i dytë do të jetë ose blu ose i kuq. Nëse BLU cifti u krijua. Nëse i KUQ cifti nuk krijohet por tashmë në dorë kemi edhe të KUQ edhe BLU.

 - Tërheqim corapin e tretë dhe sigurisht kemi krijuar një cift një ngjyrësh.

Gjë - e - Gjëza e Udhëzuesit Ekstrem. E Gjen Dot?


Ky kuiz logjik vjen tek ju në formën e një gjëegjëze.

Kuizi kërkon përgjigje për një pyetje fare të thjeshtë në pamje të parë. Kush është ajo gjë që tregon vetëm një drejtim por të gjithë e përdorin si udhërrëfyes.
 
Ndoshta ky është një kuiz i thjeshtë për shumë nga ju edhe pse kuizi kërkon mprehtësi gjykimi.

Për të parë zgjidhjen vazhdoni më poshtë.Natyrisht përgjigjia e saktë është

"BUSULLA". 

Sepse ajo tregon vetëm veriun por kjo mjafton që të përdoret nga të gjithë për të gjetur rrugën.

Monday

Shqipëria e Vitit 1973 (Video e Rrallë)

Shqipëria e Vitit 1973 (Video e Rrallë)

Një video e rrallë e vitit 1973 e filmuar nga një familje italiane. Video tregon arritjen në aeroport me një aeroplan jugosllav, plazhin e Durrësit, Tiranën e Krujën. Personi që e ka hedhur videon në YouTube thotë se ka qenë bashkë me vëllain Vittorio dhe me prindërit Rosanna (1939 – 1985) dhe Romano (1935 – 2004). Ata pastaj kanë vizituar edhe Malin e Zi dhe Dubrovnikun ku gjithashtu kanë bërë filmime të qytetit. Në Dubrovnik është filmuar qyteti vjetër dhe plazh.

E tmerrshme të bësh krahasimin si kemi qenë dhe si jemi. Lini një koment nëse ishim më mirë atëherë apo tani:


3 Avantazhet e të Pasurit të Një “Garderobe të Vogël” Pune


Keni menduar për pasjen e një uniforme në punë? Të veshësh të njëjtën veshje çdo ditë, ndoshta nuk është për çdokënd. Por, një garderobë e mirëplanifikuar ka shumë avantazhe, si në zyrë, ashtu edhe jashtë saj. Ja 3 prej tyre…

Është më pak e kushtueshme – Sipas disa statistikave të bëra në 2013, gati 5% e të gjitha shpenzimeve tona vjetore shkon për shpenzime veshjesh. Mos u ndikoni nga gracka të tipit “Zbritje”. Bëni një listë të veshjeve që ju duhen për të ndërtuar një garderobë efektive. Më pas, ndiqeni atë. Nëse fokusoheni në blerjen e veshjeve cilësore dhe vetëm të atyre që ju duhen, do të kurseni sasi të mëdha parash.

Më pak stres. – Në 1930, gratë zotëronin mesatarisht 9 veshje; sot, ky numër ka kaluar në 30, një për çdo ditë të muajit. Kuptohet, kur ke kaq shumë mundësi zgjedhjeje, përzgjedhja e veshjes së duhur herët në mëngjes kthehet shpeshherë në një stres. Zgjidheni këtë duke mbajtur vetëm pak veshje të mira të cilat mund t’i stiloni dhe kombinoni lehtësisht dhe do të vëreni anët pozitive të saj.

Gjithmonë do të dukeni në formë. – Mbajtja e një garderobë të rregullt, që i përshtatet stilit tuaj garanton qënien gjithmonë në formë.

Cili është mendimi juaj? Do ti shtonit kësaj liste pika të tjera apo do kundërshtonit vetë idenë? Lini një koment me mendimet tuaja!

Karriera: Profesionet më të Mira për Çdo Lloj Personaliteti

Karriera: Profesionet më të Mira për Çdo Lloj Personaliteti

Nëse dëshironi të arrini suksesin më të madh, pa u munduar në punë të cilat nuk janë brenda profilit tuaj, bëni mirë të eksploroni se çfarë dëshironi vërtet nga jeta dhe se çfarë do ishte më i përshtatshëm për personalitetin tuaj.

Ndarjet e personalitetit

Tipat e njerëzve ndahen në dy grupe kryesore: introvertë dhe ekstrovertë. Të parët janë ata persona të mbyllur në vetvete që preferojnë t’i mbajnë mendimet për vete dhe të mos bisedojnë me të tjerët. Këta njerëz kanë zakonisht pak miq, sepse nuk janë shumë të shoqërueshëm. Ata preferojnë më shumë të punojnë vetëm, ose në grupe të vogla. Që të arrijnë suksesin, këta persona duan të punojnë të qetë dhe në paqe.

Nga ana tjetër, ekstrovertët janë krejt të kundërt. Ata janë ‘alfat’ e shoqërisë, pëlqejnë të jenë në qendër të vëmendjes dhe i ndajnë mendimet e tyre me të tjerët. Këta persona janë shumë energjikë, preferojnë shumëllojshmëri detyrash dhe mund të bëjnë shumë gjëra njëherësh.

Në lidhje me mënyrën si çdokush e merr informacionin, ekziston një ndarje tjetër. Në njërin krah qëndrojnë personat e ndjeshëm, këta janë realistë, pëlqejnë të përqendrohen mbi detajet dhe faktet, gjithashtu kombinojnë praktikën me përvojën.

Në krahun tjetër janë intuitivët. Ata preferojnë të përqendrohen te mundësitë dhe korniza kryesore, vlerësojnë të renë dhe krijojnë zgjidhje për problemet.

Në lidhje me marrjen e vendimeve, personalitetet ndahen në dy grupe: mendimtarët dhe zemërndjekësit. Të parët priren t’i marrin vendimet në bazë të logjikës, objektivitetit dhe llogaritjes së të mirave dhe të këqijave. Zemërndjekësit janë persona të ndjeshëm, bashkëpunues, i marrin vendimet në bazë të vlerave të tyre dhe të mënyrës sesi do të ndihen të tjerët.

Në lidhje me organizimin, njerëzit ndahen në dy kategori: gjykuesit dhe perceptuesit. Të parët pëlqejnë të jenë të organizuar dhe të përgatitur. Ata bëjnë një plan dhe i qëndrojnë besnik. Gjithashtu preferojnë të ndjekin rregullat. Perceptuesit e mbajnë mendjen e hapur për çdo ide, ata duan të veprojnë natyrshëm dhe bëjnë plane fleksibël.

Profesionet

Realistët që marrin shpejt vendime praktike, ose ndryshe ekstrovertët e ndjeshëm, mendimtarë dhe që mbështeten mbi logjikë, janë shumë të aftë të bëjnë punë si agjentë shitjesh, farmacistë, avokatë, menaxherë projektesh dhe gjykatës.

Ata që punojnë shumë dhe që vlerësojnë përgjegjësitë dhe zotimet e tyre, ose ndryshe introvertët e ndjeshëm, që marrin vendime në bazë të logjikës e që ndjekin rregullat, përshtaten më mirë në punë si revizor, llogaritar, shef finance, inxhinier kompjuterik dhe nëpunës shtetëror.

Tradicionalistët që janë të prirë të ndihmojnë të tjerët, e gjejnë veten në punë si përfaqësues shitjesh, infermierë, nëpunës socialë, ekspertë të marrëdhënieve me publikun dhe oficerë kredie.

Punonjësit modestë dhe të vendosur për të ndihmuar të tjerët, janë punonjës idealë në punë si dentistë, mësues filloreje, bibliotekarë, pronarë franshize dhe përfaqësues të shërbimit ndaj klientit.

Pragmatistët që pëlqejnë të përballen me sfida, duhet të punojnë si detektivë, bankierë, investitorë, agjentë sipërmarrje dhe trajnerë sporti.

Njerëzit e drejtë dhe të ndershëm që preferojnë veprat në vend të fjalëve, do ta gjenin veten shumë mirë si inxhinierë civilë, ekonomistë, pilotë, analistë të të dhënave të komunikimit dhe mjekë të dhomave të emergjencës nëpër spitale.

Njerëzit e afrueshëm dhe të sjellshëm që duan t’i ndihmojnë njerëzit në mënyra direkte, kanë si profesion ideal stilimin, fizioterapinë, terapinë e masazheve, arkitekturën e peizazhit dhe magazinimin.

Liderët e lindur që analizojnë me logjikë dhe planifikojnë mirë strategjitë, duhet të punojnë si drejtues, avokatë, analistë të kërkimeve të marketingut, këshilltarë biznesi dhe kapitalistë sipërmarrjesh.

Ata që janë të dhënë pas perfeksionit, që janë krijues nga natyra dhe që duan t’i bëjnë gjërat sipas mënyrës së tyre, janë shumë të aftë si bankierë investimesh, këshillues financiarë personalë, zhvillues softuerësh, ekonomistë dhe drejtues.

Njerëzit që i duan të tjerët, që janë energjikë dhe me sjellje diplomatike, janë shumë të zotë të punojnë si drejtues reklamash, specialistë të marrëdhënieve me publikun, trajnerë, menaxherë shitjesh dhe specialistë punësimi.

Mendimtarët dhe krijuesit me principe të forta dhe integritet profesional, duhet ta orientojnë karrierën drejt punëve si këshilltarë të shëndetit mendor, punonjës socialë, menaxherë punësimi, këshilltarë organizativë dhe menaxherë të marrëdhënieve me klientin.

Personat krijues që ndërmarrin sfida të reja e gjejnë veten në profesione si sipërmarrës, zhvillues të pronave të paluajtshme, drejtorë krijues të reklamave, drejtorë marketingu dhe politikanë, ose këshilltarë politikë.

Ata që i zgjidhin problemet vetëm dhe në mënyrë të pavarur, kanë favore në punë si programues kompjuterikë, analistë financiarë, arkitektë, profesorë dhe ekonomistë.

Tipat krijues, plot vetëbesim dhe që shohin kudo mundësi, kanë prirje të lindura për punë si gazetarë, drejtorë të krijimit të reklamave, këshilltarë, sipërmarrës restorantesh dhe planifikues eventesh.

Së fundmi, idealistët e ndjeshëm, të motivuar nga vlerat e thella personale, duhet të punojnë si dizenjues grafikë, psikologë, terapistë, shkrimtarë/redaktorë, trajnues stafesh dhe fizioterapistë.

I.D. *Marrë nga Business Insider

7 Fakte Fantastike Mbi Islandën


Ja 7 fakte magjepsëse për Islandën

Raporti i Indeksit Global të Paqes 2016 vë emrin Islandë në vendin më të qetë në Tokë, një renditje që ajo e ka fituar gjashtë vjet rresht.

Sipas GPI, faktorët që korrespondojnë me një vend të qetë përfshijnë nivele të ulëta të korrupsionit, dhe funksionikin e qeverisë, mjedisi i shëndoshë për biznes, rrjedhja e lirë e informacionit, shpërndarja e drejtë e burimeve, marrëdhëniet e mira me fqinjët, niveli i larta i kapitalit njerëzor, si dhe pranimi i të drejtave personale e të të tjerëve.

Një total prej 23 faktorësh përcaktojnë renditjen e 163 vendeve në garë mbi sigurinë. Një vendi i është dhënë një rezultat nga 1 në 5 në bazë, ku 1 është një rezultat perfekt.

Islanda fitoi një rezultat pothuajse perfekt orej 1.192, me Danimarkën në vendin e dytë me 1.246, dhe Austrinë në të tretën me 1.278. Sipas raportit, Siria është konsideruar vendi më i rrezikshëm në Tokë, duke shënuar 3.806 pikë. SHBA ka fituar një rezultat prej 2.154, e cila e vendos atë të 103 në listë.
Reklama:info@1fakt.al